Pyłek pszczeli – 100% naturalny suplement diety
Pyłek pszczeli to bomba białkowa i witaminowa. Zawiera 20 g na 100 g, co stawia go na równi z białkami pochodzącymi z mięsa z kurczaka! Obfituje także w błonnik, witaminy oraz minerały między innymi: B1, B2, B3, E, C, PP , D oraz potas, żelazo, cynk, fosfor, wapń, magnez, sód. Jak widać skład pyłku pszczelego doskonale wpisują się w potrzeby organizmu osób aktywnych oraz sportowców.
Zalety:
-
Reguluje przemianę materii,
-
Odbudowuje i regeneruje mięśnie po treningu – duża zawartość białka i aminokwasów,
-
Wzmacnia organizm – zwiększa ilość czerwonych krwinek oraz podnosi poziom żelaza we krwi,
- Działają antydepresyjnie – co wbrew pozorom u osób z bardzo wysoką aktywnością fizyczną nie jest rzadkością. Niekiedy depresja wynika z przeciążenia, z niewystarczającej regeneracji i przeciążenia układu nerwowego;
- Poprawia pracę układu trawiennego,
- Wspomaga układ immunologiczny – podnosi odporność, która może być obniżona u osób o wysokiej aktywności fizycznej;
-
Wykazuje właściwości detoksykacyjne
Jak używać?
Pyłek pszczeli stosuje się w ilości 1 łyżka stołowa 2-3 razy dziennie.
- Dodatek do smoothie
- Dodatek do kaszy jaglanej / płatków owsianych z miodem lub owocami;
- Dodatek do herbaty, mleka, jogurtu
Nie zaleca się stosowania preparatu u osób uczulonych na produkty pszczele. Nie może być stosowany jako substytut (zamiennik) zróżnicowanej diety.
Więcej na temat pyłku pszczelego znajdziesz:
- Pyłek pszczeli – sklep
- Artykuły